Geeft u als donor ook de kans weg op een mooi afscheid?

Dat is een vraag die veel mensen hebben. Zeker nu er iets wezenlijks gaat veranderen in Nederland! Door de nieuwe wet worden we namelijk vanaf de zomer in 2020 allemaal donor, tenzij we uitdrukkelijk aangeven dat we dat niet willen. Dat is een enorme omwenteling, zeker als je nu nog niet geregistreerd staat als donor. Het dwingt ons een bewuste keuze te maken en na te denken over een periode, waarover velen helemaal niet willen nadenken; het einde van ons leven.

Een weloverwogen keuze

We worden daarbij geconfronteerd met onze diepste gedachten waarom we tot nu toe geen donor waren of juist wel; overtuiging, principes, verantwoordelijkheid, angst, religie, desinteresse, ogen sluiten voor wat zeker komen gaat; er kan zoveel meespelen bij deze keuze. We worden gedwongen een weloverwogen keuze te maken want geen reactie wordt gezien als 'geen bezwaar', waarna je wordt geregistreerd als donor.

Een mooi afscheid ondanks donoroperatie

Natuurlijk hebben wij in de afgelopen jaren ook diverse uitvaarten verzorgd van mensen, die er al wel voor hadden gekozen om donor te zijn. Veel mensen denken dan dat er geen mooi afscheid mogelijk is na een donoroperatie, waarbij de organen en mogelijk ook weefsel worden weggenomen. Niets is echter minder waar!

Het leven gaat door

Of iemand nu orgaan- of weefseldonateur is, er is altijd genoeg tijd om afscheid te nemen van uw overleden dierbare. Dit kan zowel vóór als na de donatie. Binnen 4 tot 12 uur na het verklaren van de hersendood volgt de donoroperatie. Wonden worden daarna gehecht en afgedekt en waar nodig plaatst men protheses. Als nabestaande zie je niks van de ingrepen en blijft de vertrouwde aanblik behouden, waardoor je nog gewoon afscheid kunt nemen van jouw overleden dierbare, thuis of in een uitvaartcentrum. Wellicht dat de gedachte dat iets van jouw dierbare doorleeft je kan helpen bij de verwerking van je verdriet. Iets dat iemand anders geeft wat jouw dierbare ook had; een kans op een mooi leven met iedereen die hem of haar lief was.

Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.