"Ik schenk mijn lichaam aan de wetenschap"

De schok was groot toen hun vader vertelde dat hij zijn lichaam ter beschikking wilde stellen aan de wetenschap. Gaandeweg wist hij zijn dierbaren te overtuigen dat het een mooi streven is om op deze manier een steentje bij te dragen aan de wetenschap. Na zijn overlijden hebben wij de sfeervolle herdenking mogen verzorgen. Zonder fysieke aanwezigheid van de vader, wat echter niets afdeed aan de intensiteit van de ceremonie.

Wat gebeurt er met uw lichaam?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Er is zelfs al zoveel aanbod dat sommige instituten nog maar zeer beperkt accepteren. Wat gebeurt er als uw lichaam wel wordt geaccepteerd?

Meestal gebruikt een instituut een lichaam voor anatomisch onderwijs of onderzoeksdoeleinden. Artsen en biomedici in opleiding leren zo veel over de menselijke anatomie. Het is ook mogelijk dat uw lichaam gebruikt wordt voor biologisch-forensisch onderwijs en onderzoek. Dit helpt om vast te stellen hoe lang iemand al overleden is of onder welke omstandigheden. Dit kan van doorslaggevend belang zijn bij het oplossen van een misdaad.

Afscheid nemen

Als u uw lichaam ter beschikking wilt stellen aan de wetenschap is er straks weinig tijd om afscheid te nemen. Na overlijden moet uw lichaam binnen 24 uur bij het desbetreffende instituut zijn. Het is daarom goed dat uw nabestaanden hier straks goed op voorbereid zijn, zodat zij binnen deze korte termijn toch rustig afscheid kunnen nemen. Hoewel er geen begrafenis of crematie plaatsvindt, is het wel mogelijk om nadien een herdenkingsceremonie te verzorgen voor de overledene. Wij helpen u graag daarbij.

Meer weten?

Indien u uw lichaam ter beschikking wilt stellen aan de wetenschap dient u dit bij leven kenbaar te maken in een eigenhandig geschreven wilsbeschikking. Voor meer informatie kunt u terecht op op www.lichaamsdonatie.info.

Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.