Van 'kraai' naar eigentijdse uitvaartverzorger

De dood betekende vroeger onvermijdelijk de rit naar het mortuarium waarna de zware gang volgde naar kerk en begraafplaats, met enkel religieuze rituelen. Er was geen ruimte voor persoonlijke inbreng. De uitvaartmedewerkers zorgden voor de logistiek, een troostend gebaar was een uitzondering.

Gelukkig heeft de tijd niet stil gestaan in de uitvaartbranche. De ‘kraai’, de sombere man in zwart kostuum en in de ogen van nabestaanden symbool van de dood, heeft plaats gemaakt voor de moderne, empatische uitvaartverzorger, man of vrouw. Deze fungeert meer en meer als steun en toeverlaat voor de nabestaanden en biedt hen een luisterend oor. Het afscheid is veel persoonlijker geworden, men kan nu afscheid nemen zoals men dat wenst; thuis of in een uitvaartcentrum, continu of op afspraak. De uitvaart zelf is steeds vaker een monument voor de overledene; een afscheid waarin ook het leven wordt gevierd.

Deze benadering vraagt om een flexibele opstelling en eigentijds denken. Ons bedrijf Bruijns uitvaartverzorging heeft zich in haar jarenlange bestaan ontwikkeld tot een vertrouwde, moderne organisatie, een begrip in de regio. Een particuliere onderneming die garant staat voor een persoonlijk afscheid, met betrokken medewerkers en alle diensten in eigen beheer. Wij onderscheiden ons in diversiteit; alles is bespreekbaar. Onze uitvaartverzorger ontzorgt de nabestaanden met praktische hulp en kennis van lokale gebruiken. Zo kunnen nabestaanden zich focussen op het afscheid, zonder enige zorg om de verdere organisatie.

We besteden veel tijd aan voorlichting door open dagen en voorgesprekken. Waarom we dat doen? We vinden het belangrijk dat ook u nadenkt over uw eigen uitvaart. Door nu al uw wensen in ons document ‘Mijn uitvaartwensen’ te vermelden, kunnen we straks het afscheid verzorgen, waar u zelf voor gekozen heeft. Dit draagt ook bij aan een meer geleidelijke en natuurlijke manier van rouwverwerking voor uw nabestaanden.

Het lidmaatschap van branchevereniging BGNU en het Keurmerk Uitvaartzorg zijn stille getuigen van de professionaliteit van Bruijns uitvaartverzorging. Wij zijn samen met u op weg naar een persoonlijk afscheid; professioneel en betrokken. De zwarte kraai is voor altijd gevlogen, het is tijd voor menselijkheid en betrokkenheid. Bij een overlijden is het dus tijd voor Bruijns uitvaartverzorging.

Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.