Vindt u altijd de juiste woorden voor iemand in rouw?

Iedereen krijgt wel eens te maken met een sterfgeval in de omgeving, waarna u de nabestaanden graag wilt laten weten dat u met hen meeleeft.

De juiste woorden

Veel mensen vinden het dan lastig om de juiste woorden te vinden of het goede gebaar te maken. Want wat zeg je wel of juist niet tegen iemand die de liefde van zijn of haar leven heeft verloren? Of tegen ouders die radeloos van verdriet zijn over het verlies van hun kind? Voor deze situaties zijn er helaas geen standaardzinnen beschikbaar. Dan zegt u iets wat bij u past, recht uit het hart. Maar het kan ook zo zijn dat u er gewoon geen woorden voor heeft. U kunt dat dan beter gewoon zeggen dan niets te laten horen. Ook dat is oprecht en zegt eigenlijk alles; er zijn geen woorden voor dit verlies.

Herinneringen

Veel nabestaanden vinden het prettig om samen herinneringen op te halen. Vertel of schrijf dus gerust hoe u zich hun overleden dierbare herinnert en vermeld daarbij bijvoorbeeld een of meer situaties die u nooit meer zult vergeten.

Ruimte

Het is goed om u in de nabestaanden te verplaatsen maar waak ervoor om te zeggen dat u weet hoe zij zich voelen. Dat is niet zo want eenieder ervaart verdriet op eigen wijze. Luister en geef hen alle ruimte om het verdriet op hun manier te verwerken. Daarnaast is praktische hulp zoals een boodschap doen of een maaltijd bereiden ook vaak zeer welkom.

Steun tijdens de feestdagen

Ook tijdens de komende feestdagen kunnen veel nabestaanden wat extra aandacht gebruiken. Vaak is op deze dagen het verdriet nog extra intens. Zet dan ook juist de overleden dierbare in het licht door samen met de nabestaanden kostbare herinneringen op te halen. Dat kan die lastige dagen net dat beetje extra glans geven!

Wij wensen u sfeervolle en hartverwarmende feestdagen toe.

Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.