Wat zou u doen?

Wat zou u doen?

Die vraag krijgen we nog best vaak. Zoals onlangs. Een meneer op leeftijd was zichtbaar ontdaan dat hij na het overlijden van zijn geliefde vrouw zoveel keuzes moest maken voor haar afscheid. Hij was bang het verkeerde te kiezen. Meer dan 60 jaar waren ze samen geweest maar op de vraag of zijn vrouw zou hebben gekozen voor een begrafenis of crematie, moest hij het antwoord schuldig blijven. Ook de kinderen hadden hier geen antwoord op omdat zij in hun gezin hier nooit over hadden gesproken. Ze kwamen er niet uit. Ten einde raad vroeg meneer wat onze uitvaartverzorger zou doen.

Zélf kiezen!

Hoe graag we meneer ook zouden willen helpen, wij konden dat echt niet voor hem invullen. Wij konden hem alleen maar informeren maar de keuze moest hij zelf met zijn kinderen maken. En hoewel er in saamhorigheid een beslissing genomen werd, verdween niet alle twijfel of dit de gewenste keuze van hun dierbare was.

Maak het afscheid bespreekbaar

Ondanks dat het taboe rondom de dood gaandeweg minder wordt, zijn er  nog heel veel gezinnen waar niet wordt gesproken over dood en afscheid. Uiteindelijk krijgt iedereen hiermee te maken en het maakt het een stuk gemakkelijker als u weet wat u dan wilt of wat uw dierbare wilde. Ook het aangeven dat de nabestaanden mogen beslissen in bepaalde zaken is een keuze die fijn is om te weten.

Leg uw uitvaartwensen vast

Denk daarom eens na wat u bijvoorbeeld mooi vond bij een ander afscheid. Wat u zou willen of juist niet. En bespreek dat met uw dierbaren of leg het vast. Ons document 'Mijn uitvaartwensen', dat u kosteloos bij ons kunt aanvragen ofhier kunt downloaden, kan u daarbij helpen. Geheel vrijblijvend adviseren wij u graag bij het invullen en informeren u over alle mogelijkheden. U zult merken dat het rust geeft, direct én als het moment daar is. Omdat u weet dat uw wensen straks duidelijk zijn en omdat uw nabestaanden weten dat ze het afscheid dan verzorgen naar uw wens.

Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.