Weet u wat te doen bij een overlijden in het buitenland?

Het is niet een onderwerp waar je graag over nadenkt maar het gebeurt helaas nog veel te vaak. Stel dat er iemand overlijdt terwijl u samen in het buitenland bent. Weet u dan wat u moet doen? Ondanks alle emoties moet u snel beslissen over een aantal zaken. Kiest u bijvoorbeeld voor een repatriëring of vindt u het juist wel een mooie gedachte om uw dierbare te begraven of cremeren in de streek waar u verblijft? Omdat het de favoriete locatie van u beiden is, waar u zoveel mooie vakanties heeft beleefd?

Procedures en repatriëring

Elk land heeft eigen procedures bij het overlijden van buitenlanders. Het is altijd al een uitdaging om kleine lettertjes te lezen in een vreemde taal. Na een overlijden heeft u te maken met talrijke emoties en het is dan voor veel mensen ondoenlijk om deze procedures te begrijpen en uit te voeren. Een reisverzekering biedt uitkomst. Eén telefoontje naar de alarmcentrale en deze verzekering zal u de zorg uit handen nemen van de repatriëring en alle formaliteiten daaromheen zoals het verzorgen van de juiste documenten. Dat is in ieder geval een grote zorg minder! Beschikt uw dierbare niet over een reisverzekering en ontbreken bij u de middelen om de kosten van de repatriëring te betalen? In dat geval wordt uw dierbare volgens plaatselijke gebruiken begraven of gecremeerd.

Uitvaart of begrafenis in buitenland

Kiest u voor het zelf verzorgen van een uitvaart of begrafenis in het land waar u verblijft? Overleg dan met de eventuele uitvaartverzekeraar en/of reisverzekering van uw dierbare wat de mogelijkheden zijn. Indien uw dierbare niet verzekerd was, kunt u contact opnemen met de ambassade voor advies over de procedures. Deze kunnen per land verschillen. Zo is bijvoorbeeld een crematie verboden in een aantal landen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Een eventuele reisverzekeraar zal u bijstaan in het buitenland. Natuurlijk kunt u dan al contact met ons opnemen voor het verzorgen van een persoonlijk afscheid na repatriëring. Indien uw dierbare niet beschikt over een reisverzekering is het aan u om de thuisreis te verzorgen. U kunt dan uiteraard contact met ons opnemen voor ondersteuning en advies. Wij kunnen de voorbereidingen treffen voor de opbaring en het afscheid. Wij staan u graag met raad en daad bij om zo de schok van het overlijden en het ongemak van de afstand zoveel mogelijk te verzachten.

Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.