Wilt u na uw dood ook nog meehelpen aan een betere toekomst?

Maar hoe dan? Als u niet over een nalatenschap beschikt, die u bijvoorbeeld kunt schenken aan een goed doel, lijkt dat praktisch onmogelijk. Maar niets is minder waar! Iedereen kan ook na de dood bijdragen aan een betere toekomst voor de volgende generaties.

Een laatste keuze met gevolgen op lange termijn

Dat heeft alles te maken met de keuze voor een duurzame uitvaart en materialen. Hierdoor is uw uitvaart veel minder belastend voor het milieu. Denk aan een duurzame kist, urn of lijkwade. Indien u kiest voor 'eeuwige grafrust' op een natuurbegraafplaats, werkt u ook na uw dood mee aan het behoud van een prachtig stuk natuur voor de komende generaties.

Duurzame uitvaart

Ook tijdens de uitvaart kunt u duurzame elementen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan zo min mogelijk kilometers met een rouwstoet. En indien er wel vervoerd dient te worden, kies dan voor vervoersmiddelen die geen CO2 uitstoten zoals een fiets of kar. En wist u dat het tegenwoordig ook mogelijk is om een gerecyclede grafsteen te gebruiken? Verdere duurzame activiteiten zijn bijvoorbeeld een online aankondiging om papier te besparen. Ook kunt u, zeker in de komende maanden, kiezen voor mooie veldboeketten in plaats van bloemen die uit de kassen komen. Op de pagina https://bruijns-uitvaart.nl/greenleave  vindt u nog meer voorbeelden.

Veel meer dan een druppel op een gloeiende plaat

We krijgen dagelijks nieuwe beelden te zien van een klimaatcrisis die zijn omvang niet kent. U denkt wellicht, kan ik nog verschil maken bij alle klimaatrampspoed van nu? Jazeker, dat kunt u, zowel bij leven als bij dood! Minder plastic, meer fietsen, meer lopen, minder vliegen; mogelijkheden te over om uw steentje bij te dragen. Samen kunnen we echt wat bijdragen. Het is niet voor niets dat de internationale dag van de duurzaamheid is afgeschaft vanuit de gezamenlijke overtuiging dat ELKE dag duurzaamheid belangrijk dient te zijn.

Bijdragen aan een duurzamere wereld

In die overtuiging hebben wij ons enige tijd geleden aangesloten bij Stichting GreenLeave, die staat voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) binnen de uitvaartbranche. Hierdoor kunnen wij op een nog betere manier invulling geven aan een duurzaam afscheid en dragen we samen bij aan een duurzamere wereld. Wij helpen u graag met het vastleggen van uw laatste wensen om uw uitvaart   zo duurzaam mogelijk te verzorgen.

Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.