Negentigplussers verzorgen Dementievriendelijke uitvaarten

Als eersten in Nederland ontvingen uitvaartondernemingen Bruijns uitvaartverzorging, Van der Stappen uitvaartverzorging en Goemans uitvaartzorg de ondernemingslicentie ´Dementievriendelijke uitvaartzorg´.

De samenwerkende familiebedrijven verzorgen al bijna 100 jaar uitvaarten in Brabant en Limburg.
Steeds vaker zijn er na een overlijden mensen met dementie onder de nabestaanden. Zo groeit het aantal weduwen en weduwnaars met dementie in Nederland jaarlijks met circa 4500. Deze mensen en hun familieleden hebben er belang bij dat zij gezamenlijk afscheid kunnen nemen. Zo wordt niet alleen een dubbel verdriet voorkomen, er wordt ook een begin gemaakt om samen verder te gaan, zonder de naaste die meer dan eens ook mantelzorger was voor de achterblijver met dementie.

Vier registeruitvaartverzorgers van de samenwerkende uitvaartondernemingen namen deel aan een 2-daagse training om mensen met dementie te betrekken bij afscheid en uitvaart.
De uitvaartondernemers maken zich hiermee sterk voor een steeds groter wordende groep kwetsbare mensen en nemen het voortouw in de vervulling van een maatschappelijke opdracht die de sterke toename van dementie ons geeft.
De dementievriendelijke uitvaartverzorgers bij Bruijns uitvaartverzorging zijn Marianne Hermens en Marie-José Schapendonk.

Contact

  • Bruijns uitvaartverzorging
  • Florijnstraat 60
  • 4903 RM  Oosterhout
  • Telefoon: 0162 457 775
  • E-mail: info@bruijns-uitvaart.nl

neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.