Nathalie Van Schie

Wanneer uw geliefde onverwacht is overleden en de wereld is onder uw voeten vandaan geslagen, kan het nodig zijn dat er iemand structuur aanbrengt om een passend afscheid voor te bereiden. Wanneer uw ouders nooit hebben willen spreken over hun uitvaart en één van hen komt te overlijden kan het handig zijn wanneer iemand met u meedenkt.

Wanneer u in een verdrietige periode zit en eigenlijk helemaal geen zin hebt om beslissingen te nemen kan het tot steun zijn dat er iemand aanwezig is die u helpt bij het maken van keuzes. Wanneer die iemand met u in gesprek mag gaan, uw vertrouwen krijgt, verhalen mag horen en ideeën mag aandragen dan wil ik graag die persoon voor u zijn. In de dagen voorafgaand aan het afscheid zal ik “op de achtergrond” ontzorgen, datgene uit handen nemen wat u zelf niet kunt of wilt doen én letten op de kleine details. Ik luister en tussen de regels door probeer ik te ontdekken wat de essentie van dit unieke levensverhaal is. De kunst is om aan te voelen hoe het afscheid van uw naaste het beste tot zijn recht komt. Geen mens, geen sterven, geen verdriet en geen afscheid is hetzelfde. Iedere dag is anders. Het werk dat mijn collega’s en ik doen, is daarom niet in één zin te vatten. Maar voor mij geldt wel: “als dat wat je doet je energie geeft, voelt het niet als werken”.

Ervaringen

Ervaringen

9.4

Onze klantwaardering

Ontdek meer
Bruijns uitvaartverzorging
“Leraren kunnen de deur voor je openen, maar je moet zelf naar binnen gaan”

24 februari 2021

Na een nacht aan één stuk heerlijk doorgeslapen te hebben, word ik wakker zonder wekker. De eerste zonnestralen piepen door ons dakraampje. Mijn ochtendritueel kan beginnen. Onder de douche, met zorg en ‘bewust genietend’. Het is fijn om betekenis aan iets, wat je dagelijks doet, te kunnen geven. Na het douchen gaan mijn lenzen in. […]

Lees Meer
nathalie-van-schie-ritueel-begeleider-bruijns-uitvaartverzorging-oosterhout
Nathalie van Schie, uitvaartverzorgster bij Bruijns

04 november 2021

Het begon met een vrijwilligersbaantje bij de Luisterlijn en groeide door tot een carrière van ondertussen ruim tien jaar bij Bruijns Uitvaartverzorging. “Mensen zeggen vaak dat ze mijn baan zo mooi vinden. Daar ben ik het natuurlijk helemaal mee eens!”.

Lees Meer
buiten-crematorium-uitvaartcentrum-bruijns-oosterhout