De locatie van de uitvaart

11 augustus 2021

Vaak zegt de locatie waar de uitvaart wordt verzorgd ook iets over de persoon, van wie daar afscheid wordt genomen. Zo verzorgden we onlangs een uitvaart in een stijlvolle tent in de prachtige bostuin van de overledene. In de hoek van de tent stond een kapstok, met daaraan zijn favoriete outdoorjas en hoed. Zijn zichtbaar afgedragen laarzen stonden erbij. De kapstok stond naast de oude, maar nog altijd glanzende, zwarte piano, waarop hij de prachtigste muziekstukken had gespeeld. Dit en het uitzicht op de prachtige tuin zeiden alles. Zo zou hij voor altijd in de herinnering van de gasten blijven bestaan.

Om nooit te vergeten…

De klassiek geschoolde ballerina die dansend afscheid nam van haar moeder in haar eigen dansschool zal niemand van de aanwezigen nog vergeten. Evenmin als dat intieme afscheid thuis bij die mevrouw, die hier de voorkeur aan had gegeven na een zeer lang ziekteproces. Ondanks haar rijke sociale leven van weleer koos ze nu voor de beslotenheid van haar gezin, met wie ze de laatste maanden zo veel mogelijk samen was geweest. De prachtige uitvaart van die natuurliefhebber op de natuurbegraafplaats, sober maar te midden van het prachtige natuurschoon. Het afscheid van die sporter in de kantine, met uitzicht op zijn favoriete veld. De bijzondere uitvaarten in de sfeervol ingerichte en verlichte aula van het crematorium, met weids uitzicht.

Verantwoord

De keuze van de locatie kan precies aansluiten bij wie jouw overleden dierbare was. Dit draagt bij aan de sfeer en de beleving van het afscheid. Niet elke gekozen locatie is echter geschikt voor een afscheid, maar onze uitvaartverzorger kan met je meedenken over de opties en eventuele aanpassingen die moeten worden gedaan om het afscheid verantwoord te laten plaatsvinden.

Ons uitvaartcentrum

Heb je geen specifieke voorkeur voor een bepaalde plek? Ook dan kunnen we je helpen, bijvoorbeeld in onze sfeervolle en comfortabele uitvaartcentrum, die daarvoor speciaal is ingericht. Natuurlijk kunnen we ook hier voor jou precies de sfeer creëren die je wenst. Wat je keuze ook is, wij helpen je graag bij het verzorgen van een uitvaart met de sfeer, die past bij je overleden dierbare en bij je wensen.