Tijdens de uitvaart

De dagen voorafgaand aan de uitvaart en de dag van de uitvaart zelf zijn hectische dagen. Er moet van alles geregeld worden en veel mensen willen even contact met je door langs te komen of je te bellen/te berichten. Wat goed is om te weten is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het verloop van de uitvaart. Daar is onze uitvaartverzorger voor. Onze uitvaartverzorger houdt de controle over zaken die geregeld moeten worden in aanloop naar, en op de dag van de uitvaart. Zodat jij je kan richten op je emoties en het verwerken van het verdriet.

Het vormgeven van het afscheid doe je samen met de uitvaartverzorger en/of onze ritueelbegeleider. Denk aan administratieve zaken, opbaring, het vervoer, rouwdrukwerk, de afscheidsdienst met toespraken en mogelijkheden voor beeld en/of geluid zoals een livestream of fotoreportage en een afsluitend samenzijn met consumpties. Onze uitvaartverzorger kan je inspireren, informeren en helpen om keuzes te maken die bij jou en je overleden dierbare passen. Wij hopen dat we je met een persoonlijk afscheid troost kunnen bieden en een bijdrage kunnen leveren aan de verwerking van je verdriet.

Bruijns uitvaartverzorging

Rouwvervoer

Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om rouwvervoer. Zo hebben we natuurlijk de klassieke witte, grijze en zwarte rouwauto, daar wordt vaak voor gekozen. Maar wist je dat je ook eigen vervoer in kunt zetten? Bijvoorbeeld de werkbus van je overleden dierbare, een koets, bakfiets of een grote uitvaartbus waarmee je met de overledene en nabestaanden naar de laatste locatie af kunt reizen. In principe is alles mogelijk, als de uitvaartkist er maar in of op past.

Aan de route naar het uitvaartcentrum of crematorium kun je indien gewenst zelf invulling geven. Bijvoorbeeld langs het ouderlijk huis, een voetbalveld of het favoriete café rijden. Zo leg je een hele weg af voor de laatste keer.

Omdat we momenteel niet massaal samen kunnen of willen komen, komt het tegenwoordig vaak voor dat er een erehaag wordt gevormd op de plekken waar de overledene graag kwam. Ook zien we dat een nabestaande zijn of haar dierbare zelf naar de laatste rustplaats wilt brengen, bijvoorbeeld op de fiets. Want fietsen deden ze altijd zo graag samen. En dan is er nog de rouwkoe... Wat past er bij jou?

Bruijns uitvaartverzorging

De afscheidsdienst

Indien je door ons de uitvaart laat verzorgen zijn er veel mogelijkheden. Zo hebben wij naast gecertificeerde uitvaartverzorgers ook gediplomeerde ritueel begeleiders in huis.

Een ritueel begeleider geeft op een persoonlijke manier vorm en inhoud aan de dienst en daarnaast besteden zij extra veel aandacht aan het proces van de nabestaanden rond een overlijden. Je wordt als het ware begeleid van de oude naar de nieuwe situatie door middel van krachtige en betekenisvolle rituelen.

De mogelijkheden omtrent de dienst bij ons op locatie zijn zeer uitgebreid. Naast het uitvaartcentrum ligt het crematorium waardoor vervoer middels een rouwauto van het uitvaartcentrum naar het crematorium niet nodig is. Je kunt je dierbare wel zelf begeleiden vanuit ons uitvaartcentrum naar het naastgelegen crematorium indien gewenst. Bekijk al onze mogelijkheden met betrekking tot onze locatie via de knop hieronder.

Ontdek locatie
Bruijns uitvaartverzorging

Afsluitend samenzijn

Na de afscheidsdienst kom je vaak nog even samen voor een hapje en een drankje. De gasten krijgen de mogelijkheid om de nabestaanden te condoleren met het verlies en er wordt nagepraat. Dit is een mooie gelegenheid om samen herinneringen op te halen aan de overleden dierbare. Op onze locatie is een afsluitend samenzijn op verschillende manieren mogelijk.

Zo is er naast aan het uitvaartcentrum een groot restaurant gesitueerd waar verschillende soorten catering mogelijk zijn. Van cake met koffie tot bier met bitterballen.

Ook is het mogelijk om samen te komen in het uitvaartcentrum. Dit is bij een kleiner gezelschap wel zo fijn omdat de ruimte wat intiemer aanvoelt. Ook hier zijn alle vormen van catering mogelijk.

Naast de mogelijkheden bij ons op locatie komt het dikwijls voor dat we een afsluitend samenzijn begeleiden op locatie. Wij hebben verschillende relaties met horecagelegenheden in Oosterhout en omgeving. Misschien kwam de overledene graag in de kantine van de voetbalclub of hij of zij ging graag naar het theater. In de meeste gevallen is het dan prima mogelijk om het afsluitend samenzijn op die locatie te organiseren. Wel zo persoonlijk.

Zelf een ervaring insturen?

Het is niet nodig je naam en woonplaats achter te laten.
Dank alvast voor je reactie!

Formulier

Ervaring