Een bijzonder compliment

12 juni 2023

Eén van onze belangrijkste kernwaarden is er zíjn in de emotionele periode die zij doormaken na het overlijden van hun dierbare. Het is dan ook bijzonder om terug te lezen dat niet alleen nabestaanden dit zo hebben ervaren. Onze uitvaartverzorgster Erna Jansen schrijft over een bijzonder compliment dat zij mocht ontvangen.

Een week na de uitvaart ontving de familie van mevrouw Van den Hemel uit Oosteind, een kaartje van een bezoeker van de afscheidsdienst in het crematorium. Enige tijd na de uitvaart bezocht  ik hen om te kijken hoe het met hen ging na het overlijden van hun geliefde tante. Omdat ze vonden dat dit compliment mij toekwam toonden ze mij deze kaart.

Als uitvaartverzorger is mijn belangrijkste taak een waardig afscheid voor de directe naasten vorm te geven. Wanneer iemand die zich betrokken voelt, daags later de moeite neemt om een kaartje over het afscheid te sturen naar de directe familie waarin men lof uit over het afscheid, ben ik tevreden dat ik steun en houvast heb kunnen bieden aan ieder die aanwezig was bij het afscheid.

Erna Jansen
Uitvaartverzorger