Wat als je meer dan 6 gasten wil ontvangen bij een afscheid in huiselijke kring?

16 maart 2021

Let op: Onderstaand bericht bevat informatie die niet meer van toepassing is. Er gelden geen beperkende maatregelen meer. 

Je ziet het waarschijnlijk ook als je de familieberichten leest in de krant; heel veel uitvaarten vinden nog altijd plaats in besloten kring. Logisch denk je wellicht, gezien de beperkende maatregelen. Maar er zijn inmiddels zeker weer mogelijkheden voor een groter afscheid, mits de ruimte zich daarvoor leent.

In besloten kring

Steeds meer professionals in de uitvaartzorg zijn het er over eens dat er een nieuwe vorm van afscheid is ontstaan. Kleiner, intenser, huiselijker. Met de focus op het afscheid en niet op alles eromheen. Niet meer strak geregisseerd maar gewoon samen zijn, rondom de overleden dierbare, in besloten kring. We hebben de afgelopen maanden vaak gezien dat nabestaanden achteraf zeer dankbaar waren dat ze op deze manier afscheid hebben kunnen nemen. Zo intiem en ontspannen.

Techniek

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nabestaanden die wel de onbeperkte mogelijkheden van vroeger missen. Zij vinden het erg dat ze een aantal mensen niet kunnen uitnodigen omdat dat niet past binnen de 1,5 meter en vaste zitplaats regel van nu. Om dan toch meer mensen te kunnen bereiken, zijn de technische hulpmiddelen zoals livestreaming (uitzending via internet) een uitkomst. Dit fenomeen is inmiddels zo vertrouwd, dat we verwachten dat hiervoor ook in de toekomst steeds vaker zal worden gekozen als aanvulling op het afscheid. Zo kun je dus kiezen voor een klein en intiem afscheid, dat toch kan worden gevolgd door iedereen die je hierbij wilt betrekken.

Huiselijk

Door de recente adviezen van het ministerie worden de mogelijkheden voor een klein afscheid thuis helaas ook erg beperkt. Er geldt nu immers het dringende advies om maximaal 6 gasten thuis te ontvangen. Indien je familie dit aantal overschrijdt en je toch kiest voor een huiselijk afscheid, kunnen wij je wellicht helpen binnen ons sfeervolle uitvaartcentrum, waar je met een groep van 15 personen in besloten kring veilig afscheid kunt nemen. Mocht je behoefte hebben aan een grotere ruimte, dan is dit op dezelfde locatie in de aula van het crematorium ook mogelijk en natuurlijk kunnen we ook samen met je op zoek gaan naar een andere geschikte locatie.

Mogelijkheden

We vertellen je graag over de mogelijkheden. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek in ons uitvaartcentrum. Zo kun je zelf ons thuisgevoel ervaren, terwijl wij onze mogelijkheden met je bespreken.